Over de praktijk

Verloskundigenpraktijk De Geboorteboom logo

Zelf ben ik geboren als een Weespermop. Als dochter van een bakker en verpleegkundige werd doen, zorgen en klaar staan bij nacht en ontij met de paplepel in gegoten. Het juiste recept voor een verloskundige!

Inmiddels heb ik al ruim 10 jaar de leukste baan die er is! Daarnaast ben ik sinds 2015 echoscopiste. Niets is leuker dan een vrouw en haar partner te begeleiden tijdens de zwangerschap, de bevalling en in de kraamtijd. In de zwangerschap zijn de controles van belang maar ook de praktische zaken en de juiste informatie geven op het juiste moment. Tijdens de bevalling vind ik het leuk om vrouwen en partners te coachen. En tijdens de kraamtijd is niets zo leuk als trotse ouders te zien en hun kindje te bewonderen. Begeleiden is zowel praktisch door jullie van informatie te voorzien zowel mondeling als schriftelijk, vragen te beantwoorden maar ook waar nodig door een luisterend oor te bieden. Kortom ik bied graag op ieder moment van de komende maanden de juiste zorg naar jullie wens. Immers is geen vrouw en haar partner, gezin of zwangerschap gelijk.

De Geboorteboom is ontstaan als een oude legende. Tegenover de rivier stond een boom waaraan baby’s groeide. De vroedvrouw, zoals in die tijd de verloskundige werd genoemd, roeide naar de overkant om de baby te halen. Dat is nog eens een ander verhaal dan de ooievaar!

Voor mij is de Geboorteboom een verloskundig- en geboortecentrum, waar je niet alleen verloskundige zorg kan krijgen. De sterke samenwerking met andere disciplines maakt dat de lijnen kort zijn en de zorg direct ingezet kan worden. Zo kan je je ook inschrijven voor kraamzorg en bieden wij ook lactatiekundige zorg en coaching.